1. Avdelningararrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Framtida landslagsmän (?) presenterade sig

Den unga Böda IK-trion överraskade alla och tog ÖM-silver.
Nu ska Emrik Axelsson, Imam Nasar och Edvin Andersson debutera i SM.
– De har inte hållit på så länge, men är redan så pass duktiga, säger en imponerad Bengt Johansson.
Totalt 63 spelare deltog i helgens ÖM i tremannabowls, som avgjordes i Färjestaden.
Foto: Ölands idrottskrets

Totalt 21 lag och 63 spelare deltog i lördagens öländska mästerskap i Färjehallen, som arrangerades av SPS Solvändan tillsammans med Ölands idrottskrets.

Det blev den meriterade trion Ingvar Nelson, Christer Nilsson och Ulf Nilsson som numera får titulera sig ÖM-mästare i tremannabowls. Bengt ”Kyl-Bengan” Johansson ger dagen ett högt betyg.

– Ett jättefint arrangemang och en kanonbra hall att spela bowls i. Vi har redan diskuterat att man skulle kunna lägga någon större tävling där nästa år, om vi är ute i god tid med planeringen, säger tävlingsledaren.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på olandsbladet.se, appen MinÖlandsbladet och e-tidning tis, tors, lör. Endast 1 krona första månaden! (ord pris 99 kr)

ÖM-guldmedaljörerna från Borgholm får ursäkta, det var deras motståndare i finalen som beskrivs som mästerskapets behållning. Emrik Axelsson, 13, Imam Nasar, 14, och Edvin Andersson, 20, har bara spelat bowls i några månader. Men den unga Böda IK-trion överraskade alla och knep silvret.

Förbundskaptenen Johansson är mäkta imponerad och ser ett par framtida landslagsnamn framför sig. Redan kommande helg hänger ungdomarna med till Karlstad där SM i två- och fyrmannabowls avgörs.

– Jag har lyckats få med dem dit. De har inte hållit på så länge, men är redan så pass duktiga. Det var en positiv helg ur svenska bowlsförbundets perspektiv också, säger Bengt Johansson.