Annons

Fullbordade vårsäsongen med frispark i slutminuterna: ”sjuk avslutning”

En hel vår ren från förluster. RM manglade in vinsten mot Emmaboda när Mange Jansson avlossade kanonen på frispark i 88:e minuten.
– Skönt som fasen. Vi har förtjänat varenda poäng vi tagit den här våren, säger Daniel Andersson.
Fotboll, div. 5 • Publicerad 2 juli 2018
Magnus Jansson avgjorde i 88:e minuten.
Magnus Jansson avgjorde i 88:e minuten.

Enda laget på Öland som kliver genom hela våren utan förlust: RM IF:s herrar har tolv raka. Dessutom var det sjätte raka vinster mot Emmaboda – men den satt hårt inne.

– Det var tufft och tight, de spelar väldigt fysiskt och på gränsen med en jäkla press.

Annons

0–0 i paus.

– Vi gnetar på. Vi äger mycket boll men det är jäkligt tillknäppt utan chanser.

Det var sista fem minuterna som matchen verkligen levde upp. Efter en handssituation fick RM frispark i bra läge rakt framifrån. Då stegade Magnus Jansson fram.

– Det är en riktig laginsats men vi kan gott höja Mange lite extra, han har verkligen hittat rätt som defensiv innermitt och är iskall i avgörandet, säger Daniel Andersson.

88:e minuten alltså – samma som senast när Hampus Dorch avgjorde på frispark mot Alstermo.

– Mange slår bollen i fel hörn så att säga, målvaktens hörn. Vi har några i muren som hoppar. Snyggt som fasen och riktigt välförtjänt. Det blev ett bra jubel och sedan var det inte många minuter kvar, bara att stänga ner matchen. Skönt som fasen.

Vill ni ens ha uppehåll med den här formen?

– Ja, det tycker jag ändå, vi är lite slitna. Senaste matcherna har inte spelet funkat riktigt som i början men då har inställningen varit magisk istället.

Vad är stora skillnaden jämfört med ifjol?

– Vi har kunnat spela med samma folk på viktiga positioner och haft hög träningsnärvaro. Det ger resultat, Vi har förtjänat varenda poäng vi tagit den här våren.

Annons

Sju poäng ner till tredjeplatsen nu, det står mellan er och Torsås/Norra tång till hösten?

– Haha, nu tänker jag inte ge dig någon bensin på elden. Det kan hända mycket på tio matcher. Böda/Högby har precis fått in Victor Byström till exempel. Men visst har det gått jättebra och vi är jättenöjda med våren.

Magnus AnderbergSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons