Annons

GAIF imponerade från start: ”Jag ska bli assistkung i år”

Det blev en solklar vinst för Glömminge–Algutsrum i division 3–premiären.
– Underbart. Det känns skönt att vara tillbaka i seriespel och att ta en seger direkt. Jag har absolut saknat det, säger comebackande Viktor Olofsson.
Fotboll, div. 3 herr • Publicerad 13 april 2019 • Uppdaterad 15 april 2019
GAIF kom runt bra på kanterna, här genom Isak Olsson. Hade lägen att göra fler än två mål i premiären på Tallhöjdens konstgräs.
GAIF kom runt bra på kanterna, här genom Isak Olsson. Hade lägen att göra fler än två mål i premiären på Tallhöjdens konstgräs.

GAIF klev in och rivstartade serien med en urstark första halvlek. Mål efter en kvart genom Oscar Borgh. Två ribbträffar och två straffar – varav en i mål.

– Första halvlek spelar vi riktigt bra, trycker ner dem rejält med fullpress första tio. Vi gör det riktigt bra längs kanterna idag och kommer till många lägen, säger Viktor Olofsson.

Annons

– Innan jag lämnade var det en sak vi hade problem med, att vi inte lyckades fylla på med spelare i mitten. Nu gör vi det betydligt bättre.

Detta med Viktor Olofsson i en av rollerna framåt.

– Jag ligger lite mer offensivt, med ”Mackan” (Lundberg) och ”Challe” (Nilsson) bakom och då har både jag och Petter (Ernberg) råd att satsa offensivt i boxen, konstaterar han.

– Från mittback till offensiv innermitt, haha. Jag har inte gjort några mål än men assist. Målen har aldrig varit min starka sida men assistkung ska jag fan bli i år.

Han är tillbaka i GAIF ett sabbatsår som Ironman.

– Underbart. Jag har absolut saknat det. Det känns skönt att vara tillbaka i seriespel och att ta en seger direkt.

För vinst blev, trots en något knackigare andra halvlek.

– Det blir lite mer att kriga i andra men vi får vara nöjda med att göra en riktigt bra halvlek i en premiär, säger Viktor.

– Det kunde varit fler mål i första. Det är 2–0 med mersmak, säger Steglander som räknar till 12–3 i målchanser totalt.

Christoffer ”CC” Carlsson i en duell mot Hörviken på Tallhöjdens konstgräs.
Christoffer ”CC” Carlsson i en duell mot Hörviken på Tallhöjdens konstgräs.

Hörviken stack upp framför allt sista kvarten och hotade, men då gjorde målisen Mostafa Mohammadzada en prakträddning och flera förtroendeingivande ingripanden.

Annons

– Andra halvlek är inte bra. Men det gör inget, för de är inte heller bra, så det gör inget, säger Steglander.

2–0 stod sig matchen ut.

– Det var skönt, man vet ju aldrig riktigt var man står inför en premiär. Tränarna från de andra lagen här omkring i trean var på plats såg jag, första halvlek kan nog sätta lite griller i huvudet på dem, haha.

Och det finns ytterligare en skillnad jämfört med Viktor Olofssons senaste sejour i GAIF:

– Det är en helt annan bredd i truppen, mycket jämnare lag och konkurrenssituation, då tar man de där extra löpningarna hela tiden.

Mer om matchen senare, med Kvarnliga i tisdagstidningen och här på webben.

Ölands bäste tre år i rad – nu är Viktor Olofsson tillbaka i seriespel för GAIF.
Ölands bäste tre år i rad – nu är Viktor Olofsson tillbaka i seriespel för GAIF.

Magnus AnderbergSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons