Annons

Högbytalangen uttagen till VM

Omar Ismail ska representera Sverige i junior-VM i terräng.
Friidrott, terräng • Publicerad 31 januari 2019
Omar Ismail tävlade för Sverige i både terräng-NM och terräng-EM. Nu väntar även ett världsmästerskap.
Omar Ismail tävlade för Sverige i både terräng-NM och terräng-EM. Nu väntar även ett världsmästerskap.

Högby IF:s Omar Ismail sprang hem ett SM-guld i P19-klassen på Ekerum i oktober. I november blev det silver på terräng-NM på Island och i december blev det en 20:e plats i U20-klassen på terräng-EM i Nederländerna.

Nu ska löpartalangen springa ytterligare ett terrängmästerskap. 18-åringen har blivit uttagen till junior-VM som äger rum i danska Århus den 30 mars. P19-klassen avgörs över åtta kilometer.

Annons

– Det är inte ofta en junior får springa VM för Sverige. Det kommer bli jättetufft och är en annan dimension på motståndet, med både afrikaner och amerikanare. Men Omar har en fruktansvärd vinnarskalle, säger Högbyledaren Christer Persson.

Senior-VM arrangeras också i Århus samma dag. Där är dubbla SM-vinnaren Napoleon Salomon uttagen att representera Sverige.

Magnus JanssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons