Insändare: Svar till Gustav Schöns krönika

Man blir verkligen förvånad, ledsen, besviken över en journalists okunskap och osmaklighet i att på detta sätt skriva och kritisera ett av regionens och Ölands främsta damfotbollslag. Jag undrar på vilka fakta denna text och analys grundar sig på då ingen av oss ledare blivit kontaktade innan för att ge underlag till en objektiv artikel. Det stämmer att ett antal spelare slutat eller lämnat laget för spel i annan klubb men att pga detta få rådet att ”kasta in handduken” är magstarkt.

Detta är en insändare i Ölandsbladet. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Med tanke på förra årets analys inför säsongen 2019 av ÖB som då tippade Färjestadens Goifs damlag som ett bottenlag i div 1 så är ju artikelns trovärdighet ganska låg då laget krigade om seriesegern under stora delar av den genomförda säsongen.

Att göra liknelser med tortyrkammare och krigsfilmer och dess termer är lågvatten och osmakligt då vi håller på med idrott och ungdomsverksamhet. Intressant är att startelvan för hela säsongen redan är satt verkar det som och då av en som inte har insyn i verksamheten. Att lyfta upp och utveckla yngre spelare från lagen under representantlaget är och har alltid varit klubbens filosofi, detta är en styrka och en oerhörd tillgång då vi har många duktiga yngre spelare som inte bör ifrågasättas utan saklig grund.

ÖB borde stötta sitt lokal lag i stället för att på detta som jag uppfattar det tarvliga sätt beskriva något som man inte har all fakta kring. Är det på detta sätt man väljer att stödja en hårt arbetande förening?

Bygget av truppen för 2020 pågår och kommer kommuniceras ut vart efter som och det är en spännande trupp som håller på att ta form så lagen i div 1 får även detta år se upp med Färjestadens Goif som kommer att vara mer än redo när det blir tid för avspark.

Avslutningsvis är det kanske journalisten som bör kasta in handduken inom sportredaktionen så tidningen inte blir en slagpåse för dålig och osmaklig journalistik. Det är trist att så många hårt tränande tjejer ska behöva läsa denna typ av ”expert analys” smörja.

Magnus Nilsson

Lagledare damlaget FGOIF

Svar till insändaren:

Hej Magnus,

En krönika är skribentens åsikter. De baseras på vinterns övergångar och att jag veckan innan hade stämt av truppens läge med tränare Johan Rosén. Det går att konstatera att många spelare ur fjolårets startelva har försvunnit och inga nya spelare har presenterats hittills. Detta ska en krönikör kunna tycka till om utan att fråga Färjestadens ledare om ”lov”.

Att agera hejarklack är inte tidningens uppdrag. Vi ska rapportera om lagen. Och i detta fall även få vädra personliga åsikter i en krönika.

Mvh Gustav Schön, sportreporter på Ölandsbladet

Läs mer

Öland

Het debatt om äldreboende: ”Nu vill man stressa fram ett beslut och kringgå diverse lagar”

Politikerna i Mörbylånga är överens om att det råder ett stort behov av särskilda boenden i kommunen. Lika överens i frågan om hur ett äldreboende ska byggas är de dock inte. Men efter en lång debatt fattades beslutet att upphandla en samarbetspartner, som i ett senare skede ska leda till att det byggs ett nytt äldreboende i Färjestaden.

Öland

Förslag: Tydliga skyltar där hundar inte får vara

En medborgare vill införa att kommunen tydligare ska visa vart hundar får och inte får bada vid de kommunala badplatserna i Färjestaden.

Sport

Fotboll: Jukan tvåmålsskytt mot IFK Berga

Färjestaden revanscherade sig från säsongspremiären.

Öland

Börskrönika: Europas börser / börjar nu falla

För ett par decennier sedan gick en våg genom näringslivet, företagen skulle binda så lite kapital som möjligt i lager. ”Just in time” var slagordet. Istället skulle transporter ila från underleverantörer till sammansättningsfabriker med rätta komponenter i exakt tid - så sent som möjligt men alltid i tid.

Öland

Färre p-platser under stenläggningsarbete

I mitten av förra veckan påbörjade Mörbylånga kommun stenläggningsarbetet på södra hamnplan i Färjestaden. Arbetet kommer pågå ungefär en månad och medföra begränsat med parkeringsplatser i området under byggtiden.

Öland

Ledaren: ”Något är i alla fall inte helt friskt vid hälsocentralen!”

Det är något som inte stämmer vid Färjestadens hälsocentral. De enda som inte tycks se det är verksamhetschefen och primärvårdsdirektören.