1. Avdelningararrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Nilssons guldväntan över

Två brons och två silver på terräng-NM sedan tidigare i karriären.
I Finland kom slutligen guldet för David Nilsson.
David Nilsson vann karriärens första NM-guld i finska Vierumäki under söndagen. Bilden är från förra årets terräng-EM i Nederländerna.
Foto: Arkiv

– Visst vore det egentligen dags för ett guld nu, men jag åker dit för att ta medalj. Jag är kanske inte i min bästa terrängform, även om allroundformen är väldigt bra, sa David Nilsson i en intervju med ÖB-sporten inför söndagens nordiska mästerskap.

Trots uteblivet terrängfokus under hösten så kan 32-åringen nu titulera sig som bäst i Norden. Högbystjärnan tog nämligen karriärens första NM-guld i finska Vierumäki under söndagsförmiddagen när han sprang in på segertiden 27:07 över de nio kilometerna.

Nilsson drog det sista varvet 1,5-kilometersvarvet själv och var till slut två sekunder snabbare än isländske silvermedaljören Hlynur Andrésson, som i sin tur svarat för en stark spurt och med tajt marginal slagit svensken Adhanom Abraha i kampen om andraplatsen.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på olandsbladet.se, appen MinÖlandsbladet och e-tidning tis, tors, lör. Endast 1 krona första månaden! (ord pris 99 kr)

– Taktiken var att inte gå för hårt i början för att kunna säkra medalj och förlänga sviten till fem raka. Adhanom gick upp i ledning vid sista varvningen men jag kom i kapp och blev lite förvånad när jag fick lucka en knapp kilometer från mål. Sista 500 meterna gav jag allt och det höll, säger David Nilsson i en kommentar till sajten friidrott.se.