1. Avdelningararrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Klassiska häcken nu ett minne blott: ”Borde skett tidigare”

Granhäcken längs med ena långsidan på Runvallen har blivit synonym med idrottsanläggningen. Men nu är den nedsågad och ska ersättas med ett stängsel.
Foto: Magnus Jansson

De som någon gång besökt RM och Runvallen kan inte ha missat den höga granhäcken som sträckt sig längs med och tätt intill fotbollsplanens västra långsida. Men efter många år och ett oändligt antal stoppade snedsparkar så är häcken nu nedsågad.

– Vi fick granbarkborrar i den. Många granar var redan döda och på två års sikt hade nog hela häcken varit brun. Det var liksom inget alternativ att vänta, egentligen kanske det borde ha skett tidigare, säger RM-ordföranden Anders Arvefalk.

– Men den har ju varit en otroligt bra bollmotare, får man säga. Bollarna har ofta rullat ner på rätt sida...

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på olandsbladet.se, appen MinÖlandsbladet och e-tidning tis, tors, lör. Endast 1 krona första månaden! (ord pris 99 kr)

”Många granar var redan döda och på två års sikt hade nog hela häcken varit brun”.
Foto: Gustav Schön

Föreningen ska nu ersätta häcken med ett traditionellt stängsel.

– Ett sådant man ser kring många fotbollsplaner, tre meter högt ungefär. Vi ska plantera lite växter, och murgröna som växer upp så att det blir en grön vägg istället för nät. Det känns ju lite konstigt att sätta upp ett sådant. Jag ska inte säga att det är anstaltskänsla, men ett sådant nät ser ju inte så naturligt ut på Runvallen.