1. Avdelningararrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Långa resor för BIBK och Mörby

Ölandsderbyn igen mellan Mörbylånga och Borgholm – i övrigt blir det många långa resor för de två öländska lagen neråt Blekinge i fyran.
– Jag är inte jättepoppis hos förbundet så det är bäst att inte klaga, skrattar Robin Andersson, BIBK.
Robin Andersson.

Det är alltså klart att Borgholms IBK har lag även nästa år – men inte riktigt bestämt ifall Robin Andersson fortsätter som spelande tränare.

– Det viktiga blir att vi får ihop tillräckligt med folk för att slippa åka ner till Karlskrona en söndag med sju pers.

För resor neråt Karlskrona blir det. Och längre än så. Sillhövda och Ryd är lag som ingår i serieförslaget. Det sistnämnda laget är mer än två timmars restid bort. Det är nu sex lag i serien som ligger mer än en och en halv timme bort.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på olandsbladet.se, appen MinÖlandsbladet och e-tidning tis, tors, lör. Endast 1 krona första månaden! (ord pris 99 kr)

– Roligt att det blir derbyn mot Mörbylånga men segt att det inte finns fler lag närmre oss att möta. Men vi får vända på det hela och fokusera på att det är kul att åka buss ihop.

Du rasar inte mot förbundet med andra ord?

– Nä, jag har gjort det så många gånger så nu håller jag mig lugn. Jag är inte jättepoppis hos förbundet så det är bäst att inte klaga.

Jaså?

– Ja, jag ringde till förbundet och skällde när ett lag inte kunde komma och spela för att det var för halt på vägarna, berättar Robin.

– Och i en av de sista matcherna för säsongen sa jag till domarna att de var de sämsta jag haft på 15 år, så jag är avstängd de första matcherna nästa säsong.