1. Avdelningararrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Mittfältsmatadorer ska se till så Färjestaden blir bäst igen

Anton Hermansson och Malte Johansson.

Färjestadens GoIF är den träningsvillige, talangfulla nykomlingen som knappast nöjer sig med att bara ”hänga” kvar i år.

– Klart vi vill bli bäst på Öland. Glömminge är ju den största konkurrenten här. Den som är kvar. De andra har vi ju gått ifrån. Vi känner ju av att alla andra tycker det är viktigt att Färjestaden är bäst igen, säger Anton Hermansson och Malte Johansson.

– Träning är det roligaste jag vet. Om jag inte är igång blir jag rastlös. Vi båda kör extra på gymmet, berättar Malte Johansson ihop med Anton Hermansson.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på olandsbladet.se, appen MinÖlandsbladet och e-tidning tis, tors, lör. Endast 1 krona första månaden! (ord pris 99 kr)

– Jag tävlar mot mig själv på gymmet också men bäst är adrenalinet på fotbollsmatcherna.

De är två tilltänkta mittfältsmatadorer i årets Färjestadens GoIF som har en något udda ålderskurva. De flesta är under 20 eller däromkring. Sedan är det ett glapp upp till 30 års ålder med ett gäng kuggar som Jonas och Jimmie Nillsson, Joakim Signell, Martin Kahnt och Robin Sjöö.

– Vissa träningar när de äldre inte är med så blir inte tempot på topp. Det är kanske ledaregenskaper som behövs, säger Anton.

– De äldre tar hand om de yngre kan man säga. Vi är lite i grupper men det är skit samma med åldrarna, säger Malte.

Vem är farsan i laget då?

– Jocke Signell, kaptenen som styr. Han tar tag i matcherna, när han snackar då lyssnar man. Sedan är han ju kurator också.

Vem är barnet i gänget då?

– Jimmie Nilsson, han är ju en av de äldsta men runt 16 år mentalt, haha.

Båda två går något av en kamp mot klockan inför säsongsstarten. Malte med en ligamentskada.

– Det gör inte ont längre när jag springer, seriepremiären blir tuff men därefter tror jag på spel.

Anton med en knäskada som han åkte på i en av de sista träningsmatcherna, samma skada som hejdade hans framfart ifjol.

– Förargligt när jag hittat tillbaka bra igen. Det är inte riktigt klart vad som är problemet utan jag ska göra en magnetröntgen.

Tanken är att de ska bilda en mittfältsduo som kompletterar varandra när de är tillbaka.

– Malte är väldigt stark, bollteknisk. Bra fötter och blick. Bra passningsfot och skott. Han kanske måste bli lite snabbare, men det är riktigt jobbigt att möta Malte på plan, säger Anton.

– Jag är mest defensiv av oss, jag gör ju inga mål, haha. Ifjol blev det två, det gills ju knappt, berättar Malte.

– Anton har väldigt bra speluppfattning. Kanonfötter. Alltid tanke var han ska göra av bollen, bra avgörande passningar. Hyfsat snabb. Det är väl tuffheten han måste jobba på. Och ta tag i det lite mer som general på mittfältet.

Färjestaden klev genom division 5 i överlägsen stil ifjol.

– Det är spännande med fyran. Jag har inte överdriven respekt. Det känns som att det kan gynna oss att vi möter fler spelande lag, istället för brunkare, säger Malte.

– Vi hade jobbigare mot de gängen fjol. Vi blev så stressade att vi klev in i deras spel, istället för att göra det vi kan bra. Då kunde vi ha tur och vinna men oftast förlorade vi på det, säger Anton.

Hur viktigt är det att bli bästa öländska lag igen?

– Klart vi vill bli bäst på Öland. Glömminge är ju den största konkurrenten här. Den som är kvar. Dem andra har vi ju gått ifrån. Men vi tänker inte så väldigt mycket på det, konstaterar dem.

– Vi känner ju av att alla andra tycker det är viktigt att Färjestaden är bäst, igen. Det är väl dem äldre, både i och utanför laget. Många tycker det är skönt att vi är på väg uppåt igen.

Nordicbet har tippat serien och Färjestaden är en av favoriterna i fyran enligt oddsen.

– Känns kanske lite väl som nykomling.Men det är ingen jobbig press. Bara vi gör det vi ska så kommer det gå riktigt bra.