1. Avdelningararrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Nilsson gör maratondebut i Tyskland

Ida Nilsson har sprungit mängder av distanser i hennes löparkarriär.
Efter helgen kan 38-åringen även lägga till maraton på listan.
– Utmaningen blir att hålla så pass hög fart under lång tid.
Ida Nilsson var hemma för några veckor sedan och vann Skälbyloppet i Kalmar, som en del av uppladdningen inför helgens maraton i Tyskland.

Tanken på att någon gång springa ett vanligt maraton har funnits med henne länge. Nu gör Ida Nilsson slutligen slag i saken.

På söndagen debuterar hon på distansen i Hamburg Maraton.

– De senaste åren har jag tävlat i mycket andra saker. Den här vintern var jag sugen på ett annat upplägg, säger 38-åringen.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på olandsbladet.se, appen MinÖlandsbladet och e-tidning tis, tors, lör. Endast 1 krona första månaden! (ord pris 99 kr)

Ultrastjärnan har tränat mot den här helgen under ett par månaders tid. För många deltagare är de drygt 42 kilometerna någon form av maxdistans som man vanligtvis inte springer så ofta.

För Nilsson är det i princip tvärtom. Hon är van vid både längre tävlingssträckor och betydligt mer kuperad terräng.

– Uthålligheten har jag ju. Utmaningen blir att hålla så pass hög fart under lång tid. Jag har sprungit en del intervallpass för att jobba upp farten. Nu har jag även kunnat göra ett par specifika maratonpass.

Damernas världsrekord på distansen innehas av Paula Radcliffe. Brittiskan sprang in på tiden 2.15.25 i London Maraton 2003.

Vad siktar du på för tid?

– Målsättningen är att springa under 2.35, men jag vet inte om det är möjligt. Jag måste passera mitt halvmararekord två minuter snabbare i så fall. Vi får se om jag klarar av det.

Efter loppet i Tyskland väntar några veckors omladdning för Ida Nilsson, innan årets Golden Trail-tour startar med en tävling i spanska Zegama i början av juni. Förra året kom 38-åringen tvåa totalt i världstouren.

Även brodern David Nilsson springer maratonloppet i Hamburg.