Annons

ÖB–elva utklassar VM i adrenalin

Stekheta målskyttar och ett löpstarkt mittfält som sliter hårt som jordfräsar och köttkvarnar. Ja, ni förstår att det här blir svårslaget.
Fotboll • Publicerad 13 juni 2018
Petra Arvidsson.
Petra Arvidsson.

Royne Nilsson, Böda/Högby (1)

Senast Emmaboda var i Löttorp drömde de mardrömmar om Robin Petterssons fullträff som sänkte laget i höstens rafflande kval. Nu drömmer de istället om stålmannen Royne Nilsson som höll tätt i första halvlek trots att laget gjorde årets sämsta insats. Ni som minns inledningen på årets säsongen förstår hur usla B/H måste ha varit…

Annons

Petra Arvidsson, RM IF (2)

Nu har Petra tagit sin ruskiga inställning i närkamperna och sin finkalibrerade spelförsteålse med sig ner i backlinjen. Emmaboda var den målglada serieledaren innan de kom till Runvallen. Nu blev det noll pinnar och ett mål. Laget hade släppt in två mål på åtta matcher – nu är siffran den dubbla.

Jenny Hedfors, Glömminge–Algutsrums IF (2)

Ingen får så mycket beröm på Öland för att hon springer mycket. Men vi ska inte glömma att Jenny Hedfors är i stort sett klinisk som spelfördelare, ständigt är spelbar och ser till så att Glömminge–Algutsrums mittfält är oerhört svårt att ta sig förbi. Den här gången gav det 2–0 mot Karlshamn.

Magnus Jansson, RM IF (1)

Åker runt och äger mittfälten i division 5 just nu ihop med Marcus Carlsson. I helgen gjorde han 1–0-målet på Möre – det gav seger och serieledning. VM–derbyt mellan Portugal och Spanien blir säkert utklassat när det gäller adrenalin. Det blir en vild fight på Björkvallens mittfält på fredag mellan SSG och RM. Kokar vi ner det till kampen kring mittcirkeln så känns Ronaldo, Isco och gänget som ett gäng som semestrar på ishotellet i Jukkasjärvi.

Simon Andersson, SSG IF (2)

Han är en riktig köttkvarn som ständigt maler på. Men mot jumbon Läckeby klev SSG in på tomgång och släppte upp gästerna till 0–2 i paus. Sedan kickade Simon igång jordfräsen desto värre – tryckte själv in reduceringen och sedan var Läckebyarna tvungna att hejda honom med otillåtna medel och då var det kvitterat på straff. Minuterna senare var 3–2-segern biff.

Josefin Nilsson, IFK Borgholm (2)

Smedby/Trekanten hade gjort sin läxa när det gällde att tjonga bollar mot IFK. Däremot hade de ingen aning om hur man försvarar sig mot seklets snabbaste spelare på Borgholms IP. Josefin Nilsson rann igenom som i glans dagar till både 1–0 och 3–1. Till Smedbys försvar ska vi säga att ingen annan heller begriper hur men ska freda målet från ”Josse” när hon är på det här humöret.

Annons

Maja Sjögren, RM IF (3)

Hon har inte bara klivit fram som en efterlängtad måldrottning på Runvallen. Gjorde sin nionde strut i sin nionde match. Och sådär stekhet framåt har hon blivit utan att göra avkall på lagspelet. Mot serieledarna från Emmaboda klev hon ner som innermittfältare och såg till så att RM kunde bärga tre fräna poäng som visar att laget knappast har någon formsvacka utan tvärtom.

Lina Malmberg, Färjestadens GoIF (1)

Som vi har ältat frågan kring vem i Färjestadens GoIF som ska göra målen i laget de senaste åren. Äntligen har laget tryckt till truten på oss riktigt ordentligt. Lina Malmberg var fullständigt suverän både som offensiv ”spindoctor” och målskytt. Två baljor – varav det ena höll VM–klass. Skar in från vänsterkanten och saftade helt sonika upp bollen i krysset från straffområdeslinjen.

Ofelia Medhammar, Färjestadens GoIF (2)

Crossfit-duon från Fotbollsbladet, Medhammar och Ekelin, lovade 15 mål tillsammans inför säsongen. När nu Julia är skadad levererar Ofelia för två. Har hittat målformen riktigt ordentligt och satte just två fullträffar mot Eskilsminne. Därmed är duon uppe i åtta mål totalt. Mycket siffror, här är några till, 6–1 gav fjärde raka segern. Den sifferlösa sanningen: FGoIF är just nu förbaskat bra.

Linus Runesson, Glömminge–Algutsrums IF (1)

1–0 gjorde han redan efter fem minuter mot Karlskrona, låg sedan även bakom 2–0. Vi kan gott skriva att det sprudlar om Runesson på plan. För de flesta spelarna steker solen på så att spelarna mattas av. För Runesson är det som att planen blir stekhet som en spisplatta och han måste röra på sig hela tiden för att inte bli bränd. Få eller ingen kan springa så pass smart i det läget…

Armin Huseinovic, Mörbylånga GoIF (2)

Annons

15 mål på åtta matcher. Skyttekungen har sannerligen levererat än så länge. När Högsrum fick sin målvakt utvisad såg han till att fullborda ett hattrick även den här gången. Fullständigt överlägsen i den här serien med sitt skott och sin teknik.

Veckans coach: Tobias Bengtsson/Stefan Regebro, Glömminge–Algutsrums IF (2)

GAIF är just nu på kvalplats uppåt mot division 2. Erland Börjesson, Hans Lorensson och gänget måtte nypa sig i armen varje morgon. Sex raka utan förlust, tre raka vinster. När laget dominerade frimånaden snuddade vi vid tanken att laget kan härja i toppen i år. Men att Bengtsson/Regebro skulle skapa en makalöst sammansvetsad maskin som den här hade nog inte ens Örjan Johansson i sin vildaste dagdröm.

Magnus AnderbergSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons