Annons

Otypiskt Färjestaden förlorade: ”Nu finns inga bortförklaringar längre”

– Hade vi spelat som vi kan och fått med oss rättvisa resultat hade vi haft nio–tio poäng nu, säger Johan Hellsten efter 1–4 mot Bromölla.
I sådant fall hade Färjestaden varit i toppen, nu är laget istället under strecket.
Fotboll, div. 1 dam • Publicerad 14 maj 2018
Lina Malmberg gjorde en stark insats.
Lina Malmberg gjorde en stark insats.

Färjestadens GoIF damgäng har varit synonymt med ramstarkt försvar. Fyra insläppta mål den här helgen och tre senast blir därför otypiskt och anmärkningsvärt.

– De är jäkligt effektivt, har sex riktiga lägen i matchen. Men, vi måste hitta tillbaka till vårt stabila försvar. Vi läcker som ett såll just nu, säger Johan Hellsten.

Annons

– Det var fyra identiska mål där de hittade bakom vår backlinje och något vi ska kunna rätta till.

Spelmässigt var Färjestaden verkligen med i matchen med målchanser nog för att ta minst en pinne.

– Även när vi ligger under i paus så känner vi att det här ska vi kunna vända för skapar så många lägen.

Men Bromölla gick ut och punktera tillställningen fram till 1–4 direkt i andra.

– På tok för stora siffror, hade vi varit jättedåliga hade det varit fine att förlora med 1–4 men nu spelar vi bra, konstaterar Hellsten.

– Fast vi måste bli mer effektiva med fokus och skärpa framåt. Samtidigt så räcker målen vi gör framåt bara vi täpper till som vi kan bakåt igen.

Färjestaden ner under strecket med fyra poäng efter fem matcher.

– Vi har många nya i laget och sa att det kanske skulle ta fyra–fem matcher innan vi kom in i det. Men framöver finns inga bortförklaringar längre, vi måste upp i nivå för att inte tampas i botten.

Det har varit flera matcher där du varit missnöjd med utdelningen, hur många poäng tycker du ni borde ha i det här läget?

– Ja, södra Sandby och Karlskrona är lag vi ska slå men vi underpresterar och har stolpe ut. Mot Bromölla bör vi ta en poäng. Hade vi spelat som vi kan och fått med oss rättvisa resultat hade vi haft nio–tio poäng nu. Det hade varit helt klart godkänt. Fyra poäng är inte okej.

Annons

Vad krävs för att det ska vända?

– Jag vet att det alltid jämnar ut sig med tur och otur men för att bli ett topplag måste måste tro på det och spela som ett sådant lag.

Magnus AnderbergSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons