1. Avdelningararrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Polisen: Idrottare räknas inte i nya begränsningen

Under fredagen fattade Regeringen beslut om att begränsa möjligheten till allmänna sammankomster och offentliga tillställningar ytterligare. Det nya maxantalet reducerades från 500 ner till 50 personer och börja gälla från och med söndag 29 mars.

Polisen meddelar på sin hemsida att vid idrottsevenemang, likt en fotbollsmatch eller friidrottstävling, så räknas inte idrottare och ledare in i deltagarskaran.

”Vid ett fotbolls- eller hockeyevenemang och friidrottstävlingar räknas endast publiken, inte idrottare och tränare, som deltagare. Vid teaterföreställningar och konserter räknas endast publiken, inte ensemblen eller bandet, som deltagare. Det eftersom det är publiken som utgör den större folksamlingen”, skriver Polisen på sin hemsida.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på olandsbladet.se, appen MinÖlandsbladet och e-tidning tis, tors, lör. Endast 1 krona första månaden! (ord pris 99 kr)

Andra regler kan gälla vid exempelvis motionslopp.

”När det gäller vissa idrottsevenemang till exempel motionslopp, där den huvudsakliga folksamlingen består av de som utövar idrotten, inräknas i begreppet deltagare både publiken och löparna”.

Frågor kring specifika sammankomster eller tillställningar hänvisas till respektive arrangör.