Annons

”Puttes” VM-dröm blev verklighet

En omtalad dröm i över tio år.
Nu ska Lars-Göran ”Putte” Petersson äntligen få åka till Hawaii.
– En dag visste jag att jag skulle fixa det.
Ironman • Publicerad 19 augusti 2019
Lars-Göran Petersson är klar för Ironman-VM som avgörs på Hawaii i oktober.
Lars-Göran Petersson är klar för Ironman-VM som avgörs på Hawaii i oktober.Foto: Camilla Dahlgren

Kalmarbon Lars-Göran ”Putte” Petersson är ursprungligen från Borgholm och ÖB-sporten har tidigare genom åren skrivit om triathletens jakt på en biljett till Ironman-VM på Hawaii. Nu har den välkända drömmen blivit verklighet.

Med tiden 10.42 så blev det en femteplats i åldersklassen 55-59 i lördagens Ironman. Efter ett par nej tack från hans konkurrenter så fick Lars-Göran Petersson slutligen frågan – och tvekade aldrig på att tacka ja.

Annons

– Det var en kanondag. Jag har basunerat ut det här i tio år och inte hymlat med att det har varit mitt mål. En dag visste jag att jag skulle fixa det, och det blev i år, säger Petersson.

Årets Ironman-tävling var den tolfte i karriären. Han beskriver det som en dag som gick helt enligt planen.

– Simningen i Kalmar är rätt behaglig eftersom det är rullande start. Man behöver inte trängas så mycket. På cyklingen kände jag mig hur stark som helst och kunde spara krafter till löpningen. De två första varven där gick som planerat, men sedan är ju det sista varvet alltid jobbigt. Jag tog två av mina konkurrenter på sista varvet.

Det blåste upp en del under cyklingen på Öland?

– Ja, det gjorde ju det. Det blev en ganska kraftig sydostlig vind, så det var medvind när man körde norrut. Perfekta vindar för cyklingen.

Ironman-VM avgörs den 12 oktober.

Vad händer fram tills dess?

– Jag kommer att träna på som jag gjort innan, men sedan är det mycket att styra med det praktiska. Resan, boendet och sådär. Vi är ju några från Kalmar som åker, så förhoppningsvis kan vi ordna något gemensamt, säger Lars-Göran Petersson.

Lördagens Ironman Kalmar blev rekordsnabbt. Hela sju deltagare noterades för en sluttid på under åtta timmar och herrsegraren Boris Stein krossade det gamla banrekordet när tysken passerade mållinjen på 7.49.14. I damklassen vann svenska Jessica Fridlund med tiden 9.44.45.

Magnus JanssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons