Annons

Så går det i fredagens matcher

Det spelas tre matcher under fredagen. Mörbylånga har ett gyllene läge att ta säsongens första seger.
Innebandy • Publicerad 8 november 2019
Läge för Mörbylånga att ta säsongens första seger nu.
Läge för Mörbylånga att ta säsongens första seger nu.Foto: Magnus Jansson

Division 1, dam

Östra SK (5) - SSG IF (6)

Annons

Kommentar: När seriespelet återupptas är det dessa två lag som inleder på fredagen. Östras senast match var för snart tre veckor sedan mot FBC Ungdom. Rapporterna säger att de inte var särskilt duktiga. SSG har än så länge mött lag från seriens övre halva. Det har blivit två förluster och en vinst. Känns som en otroligt öppen historia. Får bli en chansning. 3-6 till SSG.

Division 2, herr

CL98IC (1) - SSG IF (10)

Kommentar: Målsprutan Anton Fransson är bortrest. Fyra raka förluster och senast blev det oerhört tunga slutsekundrar. Allt tycks gå emot SSG just nu. Att då spela bortaderby mot serieledarna CL98 känns som en omöjlig uppgift. Men det är också ett gyllene läge för SSG att vända blad. Lämna motgångarna bakom sig. Det lär säkert bli något sådant. Men man orkar inte hela vägen. Man behöver slipa sitt försvarsspel ytterligare. Hemmaseger 7-5.

Division 4, herr

Mörbylånga GoIF (11) - Sandbäckhults IBK (10)

Kommentar: Mörby hade häng på säsongens första seger senast. Men man sjabblade bort den tack vare tio katastrofala minuter i andra perioden. Man är seriens enda segerlösa lag. Nu möter man betydligt sämre motstånd. Vinner man mot Sandbäckshult innebär det också att man har chans att tillfälligt lämna jumboplatsen. Den chansen tar man. 7-3 slutar det.

Gustav SchönSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.