Annons

Så går det i helgens innebandy

Fyra lokala innebandymatcher spelas under lördag och söndag. ÖB-sporten går igenom förutsättningarna.
Innebandy • Publicerad 26 oktober 2019

SSL, herr

Lördag: FBC Kalmarsund (5) - Jönköpings IK (8)

Annons

Kommentar: 15 inspelade poäng på de åtta första omgångarna är fortsatt ett bra facit för Kalmarsund, men de två senaste förlusterna, inklusive käftsmällen mot Mullsjö, ger grund för lite oro. Nu väntar två raka hemmamatcher innan landslagsuppehållet, vilket blir en bra möjlighet att hitta tillbaka till vinnarspåret. FBC är obesegrat på hemmaplan under inledningen, men tabellåttan Jönköping är tuffaste motståndet hittills där. Ett revanschsuget Kalmarsund får dock gå som knapp favorit. 6-4.

Allsvenskan, dam

Lördag: Hovslätts IK (7) - FBC Kalmarsund (4)

Kommentar: Höstsäsongens dubbelhelger mot lag från västra allsvenskan är överstökade för FBC, som efter landslagsuppehållet nu inleder ett mer kontinuerligt spelschema fram till VM-uppehållet i december. Tabellfyran har blandat lågt och högt hittills. Får man ordning på det offensiva spelet igen så bör bottenlaget Hovslätt bli en relativt enkel uppgift. 2-6.

Division 1, dam

Lördag: Värnamo IK (2) - SSG IF (5)

Kommentar: En historisk seger senast, men av inledningen att döma så väntar nu en ny tuff bortamatch för nykomlingen SSG. Värnamo besegrade FBC Ungdom med 6-5 i seriepremiären för två veckor sedan och hemmalaget står på full pott efter de två inledande omgångarna. Blir det någon öländsk poäng här så är det ett styrkebesked. 5-2.

Division 2, dam

Söndag: Westerviks IBK (5) - Mörbylånga GoIF (7)

Kommentar: Två förluster och 0-15 i målskillnad är ingen rolig start för nya tränaren Mikael Hallström. Mörbylånga ser ut att gå en ny, tung division 2-säsong till mötes. Utan någon som helst kunskap om Westervik, mer än att man har tre poäng efter tre matcher, så utnämner ÖB-sporten hemmalaget till stor favorit. Men visst kommer säsongens första mål för Mörby? 7-1.

Magnus JanssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons