Annons

Så går det i helgens kvalfotboll för Mörby och Böda/Högby

Tidig gruppfinal för Mörby och kniven mot strupen för Böda/Högby. Såhär slutar helgens öländska kamper i fotbollen och innebandyn.
Fotboll • Publicerad 20 oktober 2018
Hur många baljor gör Armin Huseinovic nu?
Hur många baljor gör Armin Huseinovic nu?

Kval till div. 4, grupp 2

Böda/Högby (3) - IF Stjärnan (4)

Annons

Kommentar: Vinna eller försvinna för de här lagen. Böda/Högby gjorde en bra match mot Kalmar Södra när de förlorade mot uddamålet. Vi vet att de har en växel till att lägga i med kniven mot strupen.

Stjärnan har ett minst sagt imponerande bortafacit, nio vinster på elva matcher. Hade en ruskig svit inför förra helgens första kvalmatch med 13 raka utan förlust. Men den är bruten nu. Och efter den här tror vi att en ny svit är startad med två raka förluster. 3–1.

Kval till div. 5, grupp 3

Rödsle BK (2) - Mörbylånga GoIF (1)

Kommentar: Tidig seriefinal i gruppen. Vinst här kan mycket väl räcka för avancemang till femman, som etta i gruppen eller bästa grupptvåa. Mörbylånga visade prov på fin offensiv senast och det lär behövas mot Rödsle som släppt in mindre än ett mål per match i år. Har bara en (!) torsk på hela året och säkert monumentalt självförtroende. Blir till att kriga för att få med sig en pinne här. Vi tippar på 2–2.

Innebandy

Div. 1 dam

FBC Kalmarsund Ungdom (3) - Östra SK (11)

Kommentar: Östra var precis ovan FBC ungdom i tabellen ifjol. Nu har laget inlett med två förluster kontra FBC:s två vinster. Torde inte vara något tvivel om vilket lag som har självförtroendet. Vi tror på hemmaseger med 5–3.

Div. 4 herr

Annons

Mörbylånga GOIF (3) - KaRo IBF (1)

Kommentar: KaRo kom sist i serien ifjol men inledde med seger den här säsongen mot Ljungbyholm. Vi anar att klubben fått in spelare från närliggande klubbar som lagt ner verksamheten. Men hemmaplan för Mörby, då saltar vi in en seger med 4–3 igen!

Allsvenskan dam:

Division 2 dam startar upp den här helgen – har är texterna inför dessa matcher:

Magnus AnderbergSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons