Så går det i helgens matcher

Sex matcher spelas denna helg.
SSG ska försöka att rädda kontraktet, då seriesuveränen CL98 gästar.
FBC Kalmarsund spelar sin tredje match på en vecka.
SSG ska försöka rädda kontraktet till tvåan i de avslutande omgångarna.
Foto: Magnus Jansson

SSL, herr

Lördag: FBC Kalmarsund (4) - IBK Dalen (8)

Kommentar: Två lag som har varsin poängstöld i ryggen. Dalen vann i förlängningen mot serietvåan Pixbo och FBC snodde poäng mot seriesuveränen Falun. Nu drabbas de samman i Kifab arena. Dalen befinner sig i getingboet vid slutspelsstrecket. Just nu vilar gästerna på den sista platsen. Detta är lagens tredje match på en vecka och FBC har fått en extra dags vila. Dalen har en enormt lång resa ner till Kalmar. Frågan är inte om det blir avgörande här? 6-4 till FBC.

Division 1, herr

Lördag: Hovshaga AIF (3) - FBC Kalmarsund Ungdom (7)

Kommentar: Hovshaga jagar allsvenskt kval. FBC Ungdom skvalpar runt i ingenmansland. FBC har en fin senaste period i ryggen, en förlängningsseger följdes upp av en övertygande 10-3-seger förra helgen. Dock borde det bli en tämligen enkel match för hemmalaget. De går mot en stark avslutning på säsongen. Hovshaga har inte förlorat sedan i början på december. 7-5 till Hovshaga.

Division 2, herr

Fredag: SSG IF (9) - CL98 IC (1)

Kommentar: SSG stod för en redig praktskräll mot Gränna. Nu väntar betydligt tuffare motstånd. Seriesuveränen CL98 har bara en förlust i bagaget den här säsongen. Senast lagen möttes var SSG dock i 2-4-ledning inför sista perioden. Men CL98 hade ett par växlar till och vann till slut med 10-4. SSG är två poäng ovanför negativt kvalstreck, de behöver poängen mer. Dock är gästerna numret för stort. 5-8.

Allsvenskan, dam

Lördag: FBC Kalmarsund (2) - Växjö IBK (5)

Kommentar: Växjö tog en viktig förlängningsseger i bottenstriden, just nu fyra poäng ned till negativt streck. Samtidigt upplevde FBC drömresultat i toppenstriden. Konkurrenten Lindome förlorade mot Göteborg och FBC vann enkelt. Med minsta möjliga marginal är det Kalmarsundslaget som sitter på den sista kvalplatsen till SSL. Lär bli tajt i Smålandsderbyt. Men FBC vinner här. 6-3.

Division 1, dam

Lördag: FBC Kalmarsund Ungdom (2) - Craftstadens IBK Oskarshamn (1)

Kommentar: En på förhand ojämnare seriefinal får man leta efter. FBC Kalmarsund Ungdom med betoning på ungdom lär få en tuff lördagseftermiddag. Man får se detta som 60 minuter lärotid. Samtidigt är Craftstaden redan klara seriesegrare. Gästerna lär se detta som ett tillfälle att öva in nya spelsystem inför det allsvenska kvalet. Dessutom lufta truppen lite extra. Kanske blir jämnare än vi tror? 4-7 till gästerna.

Division 2, dam

Fredag: Mörbylånga GOIF (6) - FBC Karlskrona B (4)

Kommentar: I slutet av november tog man en skrällseger mot Karlskrona, som då var ett topplag. Inför detta möte skiljer det två placeringar och sju poäng. En Mörby-seger är nu inte lika "skrällig" alltså. Mörby vann komfortabelt i söndags. Karlskrona kommer till mötet med två raka förluster i ryggen. Att det är säsongens sista match hemma i Skansenhallen lär bli en motivator för tjejerna att bjuda publiken på en seger. Men Karlskrona vill bryta sin negativa trend också. Många viljor här. Säg 4-4.

Läs mer

Öland

Het debatt om äldreboende: ”Nu vill man stressa fram ett beslut och kringgå diverse lagar”

Politikerna i Mörbylånga är överens om att det råder ett stort behov av särskilda boenden i kommunen. Lika överens i frågan om hur ett äldreboende ska byggas är de dock inte. Men efter en lång debatt fattades beslutet att upphandla en samarbetspartner, som i ett senare skede ska leda till att det byggs ett nytt äldreboende i Färjestaden.

Öland

Förslag: Tydliga skyltar där hundar inte får vara

En medborgare vill införa att kommunen tydligare ska visa vart hundar får och inte får bada vid de kommunala badplatserna i Färjestaden.

Öland

Börskrönika: Europas börser / börjar nu falla

För ett par decennier sedan gick en våg genom näringslivet, företagen skulle binda så lite kapital som möjligt i lager. ”Just in time” var slagordet. Istället skulle transporter ila från underleverantörer till sammansättningsfabriker med rätta komponenter i exakt tid - så sent som möjligt men alltid i tid.

Öland

Böda Röda Kors-krets har haft kretsstämma

Stämman hölls i Böda IK:s lokal och var välbesökt. Esa Ateva ledde förhandlingarna rutinerat.

Öland

Peter Boström: ”Vi har faktiskt Kalmar att tacka för att vi är vi!”

Det är tur att vi har Kalmar. Kalmar är på något sätt det som förenar oss ölänningar.

Öland

Börskrönika: Skogsaktier har klarat branschens nedgång

Södra (Skogsägarna) är visserligen inte börsnoterat men dess resultat speglar i mycket skogsindustrins utveckling inte bara i södra Sverige utan i hela landet.