Annons

Så går det i matcherna – derby på Runvallen

Späckat fotbollsschema torsdag och fredag med tio matcher, däribland damderby på Runvallen. ÖB–sporten spår utgången av matcherna:
Fotboll • Publicerad 9 maj 2019
Melina Linds GAIF mot Maja Sjögrens RM.
Melina Linds GAIF mot Maja Sjögrens RM.

Division 2, dam

Torsdag: RM IF (4) - Glömminge-Algutsrums IF (6)

Annons

Kommentar: Är det nu tronskiftet i division 2 kommer? RM lär vara duktigt sugna på att rubba GAIF, var på vippen redan i fjolårets derbyn och har inlett serien starkast i år. Sällsynta problem med att sätta bollen i nät för GAIF. Samtidigt har laget förmågan att höja sig till de här matcherna. Det blir ett rafflande och jämnt derby som slutar 2–1 till RM.

Division 3, herr

Fredag: Nybro IF (11) - Glömminge-Algutsrums IF (8)

Kommentar: Derby för GAIF mot Nybro som startat säsongen blytungt. Noll poäng på fyra matcher och 2–13 i målskillnad. Vi minns dock bortakampen ifjol – då vann Ola Peterssons gäng med hela 4–0 på Victoriavallen. GAIF kommer från två tunga förluster med 2–5 och 0–3. Men vi vet att de har högre nivå än så, spelade ut Hörviken i premiären. Vi kör på 2–0 till GAIF här.

Division 6, herr

Torsdag: Kungshall IF (3) - Högsrums FF (7)

Kommentar: Två lag som båda två var jumbo ifjol. Kungshall spelade i Emmabodasexan och plockade sex pinnar på hela säsongen. Nu har det redan blivit sju poäng. Högsrum har trumfat sin förra säsong än mer – noll pinnar ifjol och redan fyra nu. Men trots efterlängtade HFF–segern senast så håller vi Kungshall som favorit på hemmaplan, 3–2.

Fredag: Persnäs AIF (5) - Nybro IF Ungd. (11)

Kommentar: Nybro IF rosar inte marknaden just nu. Ungdomslaget i sexan har faktiskt en poäng mer än laget i trean. Men den poängen räcker bara till en jumboplats i sexan. Persnäs ungdomar håller högre klass än så – vi tippar på 3–1-vinst här.

Division 4, herr

Annons

Fredag: Färjestadens GOIF (8) - Hossmo BK (3)

Kommentar: FGoIF lyckades på ett smått mirakulöst vis sno alla tre poängen förra fredagen mot Lessebo. Mot Hossmo snor man knappast poäng lika lättvindigt. Seriefavoriten har levererat, 4–1 mot Ingelstad senast. Här ska Färjestaden vara väldigt nöjda om de får med sig ett kryss och kanske även med vårt tips – 1-3 i baken.

Fredag: RM IF (7) - Ingelstads IK (6)

Kommentar: Två nykomlingar som börjat exakt likadant – med en vinst, en oavgjord och en förlust. I vårt förhandstips rankade vi Ingelstad högre men efter RM:s föreställning mot Lindås senast lär laget komma med bra schvung in i den här kampen. Hemmafördelen avgör, 2–1.

Division 5, herr

Torsdag: Ljungbyholms GoIF (10) - Böda/Högby (4)

Kommentar: Nykomlingen Ljungbyholm har knipit poäng av både Mörbylånga och SSG, trots öländska övertag. Kan de mota även Böda/Högby i grind? Nä, nu känns det som att tuff–tuff–tåget med lokförare Victor Byström och Jonas Nilsson börjar få upp farten, vinst senast mot Möre och den här gången lossnar målskyttet ordentligt. 4–1 B/H.

Fredag: Torsås/Norra Tång (8) - Mörbylånga GoIF (6)

Kommentar: Torsås krigade för seriesegern ifjol. Inte på den nivån i år vad det verkar, redan två förluster. Mörbylånga grejade sånär en pinne mot Kalmar AIK förra veckan, nykomlingen har kapacitet att hota alla lag i serien. Vi tjongar in 2–2 på tipset här.

Fredag: Kalmar AIK FK (2) - SSG IF (7)

Annons

Kommentar: Efter imponerande starten med seger mot Böda/Högby har SSG tappat konceptet lite, framför allt målformen. Svår bortamatch här – som lär tagga de rutinerade pjäserna i SSG–lägret lite extra. Det blir minst en öländsk poäng här, vi kör ett kryss på enkelraden – 1–1.

Fredag: Möre BK (12) - IFK Borgholm (5)

Kommentar: Som motsats till SSG har Borgholm börjat oerhört målglatt. 22 mål på fyra matcher – senast 4–4. Möre har fått en tuffare start och är jumbo med en ynka poäng. Bör dock inte underskattas. Känslan är att Ubbe och Pinnen kommer älta försvarsspel i veckan och säkra bakåt, vi kör på 2–1-seger för IFK.

Magnus AnderbergSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons