1. Avdelningararrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Debuterade i Grekland: ”Jag har haft en skitinledning”

Rasmus Sjöstedt debut fick skjutas upp. Men på måndagskvällen spelade han så äntligen från start för sitt Panetolikos. På en ny position.
– För mig är det en väldigt utsatt position.
Rasmus Sjöstedt skulle ha debuterat för ett par veckor sedan men fick åka in till sjukhuset.
Foto: Magnus Anderberg

I mitten av augusti stod det klart att Rasmus Sjöstedt skulle fortsätta sin internationella fotbollskarriär i grekiska Panetolikos. Han anlände till klubben med ett skadat lår. Och debuten fick vänta. Men under måndagskvällen kom så den efterlängtade debuten för sin nya klubb.

– Nu är den gjord! Det var riktigt skönt och bra för självförtroendet, säger Rasmus Sjöstedt.

Men för ÖB-sporten berättar han att debuten skulle kommit redan för ett par veckor sedan.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på olandsbladet.se, appen MinÖlandsbladet och e-tidning tis, tors, lör. Endast 1 krona första månaden! (ord pris 99 kr)

– Jag har haft en skitinledning på säsongen. Först skulle jag hoppa in i en match men då fick vår målvakt en hjärnskakning. Sedan kan jag kan väl avslöja att jag skulle startat mot Athen. Men då fick jag tillbringa natten på sjukhuset. Sonen blev sjuk och låg inne ett par dagar. Men nu mår han bra, säger Rasmus Sjöstedt.

Borta mot Lamia spelade Färjestadenprodukten 90 minuter som mittback. Matchen slutade mållös på en dyngblöt gräsmatta. Vilket också innebar lagets första inkasserade poäng i den grekiska högstaligan.

– Det är faktiskt lite höstigt härnere. Det har regnat konstant i två dagar. Men det känns bra med första poängen. Jag tror vi kan explodera framåt snart. Vi har många individuellt skickliga spelare. Vi behöver bli mer samspelade bara.

Du spelade mittback?

– Ja, det var första gången jag spelade mittback i en fyrbackslinje på seniornivå. För mig är det en väldigt utsatt position. Det är inte bara att hoppa in därnere som många kanske tror. Men jag är nöjd med min insats, avslutar Rasmus.

Efter sex omgångar ligger Panetolikos näst sist i den greksiska högstligan. Den 19:e oktober spelar Rasmus och hans Panetolikos sin nästa match. Då tar man emot tabellsjuan Larissa.