Annons

Svag första fällde Mörby trots fyramålsskytt

Mörbylånga var det bättre laget i andra och tredje och Ying Muangklam gjorde fyra baljor. Problemet? IBK Svala hade en 3–0-ledning efter första.
Innebandy, div. 2 dam • Publicerad 22 oktober 2018
Ying Muangklam gjorde samtliga av Mörbys mål.
Ying Muangklam gjorde samtliga av Mörbys mål.

– Jag vet inte om vi är övertaggade eller om det är nerver. Vi gör en jättedålig förstaperiod, stressigt med mycket felpass, säger lagledare Anette Nilsson.

Med 0–3 efter en kvart åkte laget dessutom på en femminutersutvisning.

Annons

– Men det blev faktiskt vändningen, vi reder ut utvisningen och sedan spelar vi upp oss ordentligt.

Mörby hade 2–3 och 3–4 men förmådde inte kvittera.

– Det är sån jädra otur, de lägger iväg en boll på chans som tar på en fot och sedan i mål. Det gör att vi tappar slagläget inför sista perioden.

Där kunde istället Svala skaffa sig 6–3 innan Ying Muangklam tröstmålade. Det var då hennes fjärde i matchen. Extra anmärkningsvärt eftersom det var exakt lika många mål som Ying gjorde på hela säsongen ifjol.

– All cred till henne, hon är väldigt allround och vi har haft henne som back innan men nu är hon forward och gör det riktigt bra, säger "Nettan” som grämer sig över första perioden.

– Jag tycker vi är bättre laget sedan i andra och tredje. Det här är ett lag som vi ska slå när vi möts på hemmaplan.

Magnus AnderbergSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons