Tredje raka förlusten för RM

Ett fint långskott i matchens slutskede innebar inte bara tre matcher utan poäng för RM. Det var också lagets tredje raka uddamålsförlust.
– Det känns lite surt att vi än en gång förlorar såhär, säger tränaren Henrik Slunge.
Fotboll, div. 2 dam • Publicerad 1 oktober 2018
Amanda Ohlsson stod för en stark insats på RM-mittfältet borta mot Emmaboda.

RM har resultatraden 0-1, 1-2 och 1-2 på de tre senaste matcherna. Henrik Slunges känsla efter helgens match mot Emmaboda är förståelig.

– Man börjar bli rätt trött på uddamålsförluster nu, säger RM-tränaren.

Hemmalaget tog ledningen tidigt på en hörna och var det bättre laget i den första halvleken. Under de avslutande 45 minuterna växte RM in i matchen. Wilma Abramsson satte rättvist kvitteringen med kvarten kvar, men Emmaboda skulle svara omgående med en individuell prestation.

– Deras mittback gör en soloräd och får till en jätteträff utanför straffområdet. Vi lyckas inte få till någon riktig slutforcering efter det och det känns lite surt att vi än en gång förlorar såhär.

Sjundeplacerade RM står på 27 poäng inför den avslutande omgången hemma mot Rödsle. Beroende på utgången där så kommer laget kvittera ut någon av tabellplaceringarna sex till åtta när division 2-serien summeras.

– Vi siktar på 30 poäng. Det vore en fin milstolpe.