Annons

Ekerum prisade dubbelt – konkurrens från Kina, USA och Oman

Världens mest Miljövänliga Golfanläggning och Sveriges Bästa Golfhotell? Ekerum resort Öland!
I helgen prisades dem igen på World Golf Awards 2018 i Spanien.
Golf • Publicerad 5 november 2018
Magnus Lagerlöf, Ekerum.
Magnus Lagerlöf, Ekerum.

– Att vinna världspriset är otroligt hedrande! Att göra det i konkurrens med endast fyra banor från Europa och resterande från exempelvis USA, Kina och Oman sätter ljuset på Ekerum, Öland och Kalmar län, säger Magnus Lagerlöf.

Ekerum var nominerade i fyra kategorier och plockade hem två av dessa. Sveriges bästa golfhotell för femte året i rad och Världens mest Miljövänliga Golfanläggning Värt att notera är att Ekerum Resort Öland vann priset som Sveriges Bästa Golfhotell vann för femte(!) året i rad.

Annons

– Vi hade i år besök av en golfklubb från Hongkong som ville studera hur vi arbetar med miljöfrågorna så man märker hur stort detta priset är på den internationella scenen, säger Lagerlöf efter galan World Golf Awards 2018 på La Manga Club i Spanien.

– Kanske är det inte så konstigt, vi svenskar är ju måna om att källsortera och försöka göra så lite åverkan på vår miljö som möjligt, så varför ska vi inte göra ett aktivt val även när det gäller sin golfklubb?

Ekerum var även nominerade till Europas Bästa Eventarena och Sveriges Bästa Golfbana,

– Tyvärr vann vi inte priset som Europas Bästa Eventarena. Men vi har utvecklats till att vara en komplett arena. Det bevisar ju inte minst det faktum att fem fotbollslandslag har valt oss som arena för träningsläger och landskamper, säger Magnus.

Magnus AnderbergSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons